sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Angajatii DGFP Dolj au facut miting anti-DNA in sprijinul colegilor lor trimisi in judecata

Peste doua sute de salariati ai Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj au protestat, ieri-dimineata, in fata institutiei, in semn de solidaritate cu cei 31 de angajati suspendati din functii ca urmare a deciziei DNA de a-i trimite in judecata. Acestia ii considera nevinovati pe colegii lor in cazul rambursarilor de TVA a societatilor controlate de Jenica Boierica, Samir Sprânceana si Ion Fotescu.

Salariatii directiei care au iesit ieri-dimineata la actiunea de protest sustin ca cei 36 de angajati suspendati din functie nu sunt vinovati in cazul rambursarilor de TVA catre cele 42 de societati controlate de Jenica Boierica, Samir Sprânceana si Ion Fotescu. “Am decis sa ne solidarizam cu colegii nostri pentru ca, dupa o cercetare nedreapta, sunt in situatia de a fi dati afara, de a li se pune sechestru pe bunuri. Acesti oameni au copii de intretinut si nu mi se pare corecta aceasta decizie, a declarat Mioara, una dintre angajatele DGFP Dolj.

Decizia de suspendare a fost emisa
Directorul executiv al DGFP Dolj, Mihai Antonescu, sustine ca decizia de suspendare a fost emisa incepând cu data de 8 iulie pâna la judecarea celor 36 de angajati. “Salariatii respectivi pot face contestatie la aceasta decizie pe care noi am luat-o doar in acord cu legea functionarului public. In legatura cu protestul, eu le-am transmis angajatilor sa intre inapoi la lucru, in caz contrar noi ii putem sanctiona oprindu-le din salariu”, a declarat Mihai Antonescu.

Prejudiciul se ridica la peste 30 milioane de euro
Treizeci si sase de functionari publici de la Directia Finantelor Dolj au fost ieri deferiti justitiei de catre procurorii anticoruptie pentru prejudicierea bugetului de stat cu peste 30 milioane de euro in cazul unor rambursari ilegale de TVA catre firmele lui Boerica, Sprânceana si Fotescu. Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a fostilor sefi de serviciu de la Directia Finantelor Publice Dolj, Eugenia Ghica si Doina Dorobantu, a inspectorilor Valentina Mihaela Nicolae si Ligia Georgeta Ligia, a consilierilor Georgeta Seftulescu, Nicu Ciurlin, Andrei Costin Fiedler Gheorghita, acuzati de câte doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si continuata. De asemenea, consilierii Alexandru Cojocaru, Adriana Carmen Iordache, Milica Ionescu, Doinita Vaduva si Lenuta Corneanu vor fi judecati pentru câte doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata.

Niciun comentariu: