luni, 20 iulie 2009

Deţinuţii din Timişoara se transferă la alte penitenciare intentând procese fictive

Deţinuţii Penitenciarului din Timişoara au găsit o metodă perfect legală pentru a fi transferaţi la alte penitenciare. Aceştia dau în judecată o firmă din alt judeţ, aleasă la întâmplare. Ei fac astfel excursii pe banii statului, fără ca autorităţile să-i poată împiedica.

Deţinuţii nemulţumiţi de condiţiile din penitenciar au găsit o metodă prin care să fie transferaţi la un alt penitenciar din ţară. Au nevoie doar de numele şi adresa unei firme
din judeţul în care vor să ajungă. Ei fac o plângere penală împotriva firmei respective, iar legea spune că trebuie să fie mutaţi pe perioada procesului

''Vreau să prind iarna la munte, de exemplu. Să fac altceva. Fac o plângere împotriva lu' unu şi plec la Miercurea Ciuc'', explică Mircea Pavel, deţinut din Timişoara.

Procedura suferă mici modificări în cazul celor care sunt mulţumiţi de condiţiile din penitenciar şi nu vor să fie mutaţi. Ei dau în judecată un gardian ales la întâmplare, sau chiar un coleg de celulă.

''Nu sunt adevarate chestiile astea, dar doar ca să rămânem aici'', susţine Ioan Fridman, şi el deţinut în Timişoara.

Din cauza proceselor fictive, mare parte din banii alocaţi pentru întreţinerea unui deţinut se duc pe apa sâmbetei.

Numai în cursul zilei de ieri, cinci gardieni de la penitenciarul din Timişoara s-au prezentat în faţa instanţei în procese deschise de deţinuţi.

Niciun comentariu: