marți, 21 iulie 2009

Procesul privind întreruperea pedepsei lui Victor Stănculescu a fost amânat cu o săptămână

ribunalulul Militar Teritorial Bucureşti a amânat, până pe 16 decembrie, procesul în care Victor Atanasie Stănculescu solicită întreruperea pedepsei, judecătorul cerând INML să trimită concluziile expertizei medicale ce va arată dacă fostul general suferă de boli
grave.

La termenul de astăzi, magistratul a constatat că expertiza medico-legală nu a fost finalizată. Acesta a cerut Institutului Naţional de Medicină Legală să trimită concluziile comisiei ce face expertiza medicală, după ce Victor Stănculescu, aflat în sala de judecată, a afirmat că toate analizele şi investigaţiile INML s-au finalizat săptămâna trecută.

Foştii generali Mihai Chiţac şi Victor Stănculescu, încarceraţi la Spitalul Penitenciar Jilava, au fost duşi, pe 12 noiembrie, la INML, pentru expertiza medico-legală.

Ambii foşti general au cerut Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti întreruperea, din motive medicale, a pedepesei la care au fost condamnaţi pentru Revoluţia de la Timişoara. Instanţa a solicitat expertize medicale pentru cei doi.

De mai bine de o lună, ambele procese au fost amânate la Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti, deoarece INML nu au finalizat expertiza medicală ce va arată dacă cei doi foşti generali suferă de boli grave.

Mihai Chiţac şi Victor Stănculescu suferă de boli cronice, au declarat, pe 20 octombrie, pentru NewsIn, reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care au afirmat că doar o comisie specială a INML poate decide dacă aceştia nu pot face închisoare.

Recursurile depuse de Stănculescu şi Mihai Chiţac, condamnaţi la 15 ani de închisoare şi degradare militară în procesul Revoluţiei de la Timişoara, au fost respinse pe 15 octombrie de Înalta Curte de casaţie şi Justiţie prin decizie definitivă şi irevocabilă.

Niciun comentariu: