luni, 20 iulie 2009

Militarii străini vor primi cărţi de identitate de la Ministerul Apărării

onform unui unei Hotărâri de Guvern aprobate ieri, militarilor străini care se vor afla pe teritoriul României o perioadă mai mare de 60 de zile li se vor elibera cărţi de identitate prin care îşi vor dovedi calitatea
în faţa autorităţilor române.

Documentele
vor fi confecţionate şi eliberate de către secretariatul tehnic permanent al comisiei interministeriale pentru legătura cu forţele străine, iar cheltuielile aferente acestora vor fi suportate din bugetul Ministerului Apărării.

Datele personale ale celor care urmează să beneficieze de cărţile de identitate vor fi transmise de către Secretariat, Oficiului Român pentru Imigrări.

"Aceste prevederi nu se aplică situaţiilor în care cărţile speciale de identitate se eliberează membrilor forţelor care sunt scutiţi de la aplicarea reglementărilor referitoare la înregistrarea şi controlul străinilor, în baza unor tratate internaţionale la care România este parte", se arată într-un comunicat al Guvernului, preluat de Mediafax.

În cazul deteriorării, pierderii sau distrugerii documentelor, cheltuielile vor fi suportate de către membrii forţelor armate străine.

Niciun comentariu: