marți, 28 aprilie 2009

Hunedoara. Un siloz din Petroşani a rămas în picioare în ciuda eforturilor pirotehniştilor de al demola

ucrările de ecologizare a fostei preparaţii de cărbune din Livezeni, unitate care a aparţinut Companiei
Naţionale a Huilei, dar a fost închisă, sunt mai dificile decât se aşteptau muncitorii firmei
care a câştigat licitaţia şi care execută lucrările.

Ecologizarea fostului perimetru minier include şi dezafectarea clădirilor care adăposteau uzina, iar acestea ar trebui demolate cu ajutorul echipelor de pirotehnişti.

Vineri, firma care ecologizează zona preparaţiei avea planificată o demolare prin implozie a unor silozuri de la fosta Preparaţie Livezeni, însă toate încercările pirotehnicienilor au eşuat. "Nu vrea să cadă!", a exclamat mirat unul dintre angajaţii care au dinamitat clădirea după detonare.

Perimetrul fostei preparaţii de la Livezeni este ecologizat pe banii
Băncii Mondiale. Lucrările au fost câştigate de Petromservice, în colaborare cu SC Cominco SA, pentru suma de 4,3 milioane de lei. Perimetrul fostei Uzine de Preparare a Cărbunelui a aparţinut CNH Petroşani, care l-a predat către Ministerul Economiei şi Comerţului pentru ecologizare.

La finalizarea lucrărilor de dezafectare a clădirilor abandonate şi ecologizare vor rezulta 12,5 hectare de teren viran, care vor fi puse la dispoziţia investitorilor de către beneficiarul final al proiectului, respectiv Primăria Petroşani. Terenul fostei preparaţii este amplasat lângă DN 66.

Niciun comentariu: