duminică, 9 august 2009

Cocoş şi Poteraş au pus mâna pe Crângaşi

Construirea unei noi pieţe în cartierul Crângaşi a fost transformată de primarul sectorului 6 într-o afacere
pentru familia sa, Dorin Cocoş şi controversatul „Niro”. Piaţa Crângaşi, una dintre cele mai mari de pe teritoriul sectorului 6, condus de primarul PDL Cristian Poteraş, este modernizată printr-un contract de asociere în participaţiune încheiat între Administraţia Pieţelor Sectorului 6 (APS 6), societate comercială din sub ordinea Consiliului Local al Sectorul 6, şi firma Zenith Business Group&Partners.

Contribuţia APS6 în această asociere constă în punerea la dispoziţie a terenului aferent pieţei, iar aportul societăţii Zenith rezidă în investiţiile pe care trebuie să le facă pentru ridicarea a două imobile.

Firma Zenith a fost înfiinţată cu numai trei săptămâni înainte de a câştiga licitaţia pentru încheie rea parteneriatului cu APS 6 şi este deţinută, printre alţii, de contro versatul om de afaceri Nicolae Dumitru, zis „Niro”, şi de două firme
controlate prin interpuşi de Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, ministrul turismului. Una dintre cele două firme este chiar Meditest Global 2002, societate despre care EVZ a dezvăluit, ieri, că derulează contracte de milioane de euro cu mai multe spitale din Capitală.

Propriu-zis, asocierea dintre firma
Zenith şi APS 6 prevede ridicarea a două hale. Prima hală a fost inaugurată anul trecut, cu două zile înainte de alegerile parlamentare, deşi nu era finalizată sută la sută, iar a doua, în suprafaţă triplă faţă de prima, este în curs de ridicare. Constructorul acesteia? Fir ma All Plan Construction, de ţinută de soţia primarului Poteraş, Aureliana Po te raş, şi de un consilier judeţean PDL din Prahova. Pe scurt: doamna Poteraş câştigă bani
de pe urma unei investiţii derulate de adminsitraţia sectorului condus de domnul Poteraş.

Deşi, până ieri, Primăria Sectorului 6 nu ne-a transmis o copie
a contractului de asociere în participaţiune pe care APS 6 l-a încheiat cu Zenith, EVZ a reuşit să afle câteva dintre condiţiile acestuia. Potrivit caietului de sarcini, Zenith ar fi obligată să investească 5 milioane de euro
în construirea celor două imobile şi să plătească primăriei o redevenţă lunară de 12.500 de euro.

În schimb, va administra toate spaţiile comerciale
din hale, încasând chirii de la vânzătorii de produse agricole. Contractul de asociere durează 25 de ani, iar după această perioadă de timp, cele două clădiri urmează să reintre în stăpânirea exclusivă a APS 6.

„Niro”, prieten cu Cocoş

Camelia Miclescu, administratora firmei Zenith, a fost cea care s-a ocupat de construirea primei hale şi este cea care su per vi zează şantierul celei de-a doua.

„Nu l-am văzut niciodată pe Dorin Cocoş. Pentru Nicolae Dumitru am mai lucrat, dar asta nu înseamnă nimic. Sunt doar o salariată. Am stat opt luni într-o baracă până să construiesc prima clădire. Crângaşi va fi cea mai frumoasă piaţă din Bucureşti, mai frumoasă chiar şi decât Dorobanţi”, spune aceasta. Deşi nu-l cunoaşte pe Cocoş, spune că i s-a întâmplat de câteva ori să-i intre în birou persoane care să întrebe dacă halele pe care le ridică fac parte din „piaţa lui Cocoş”. Şi nu orice persoane, ci inspectori ai unor instituţii publice.

Niciun comentariu: