miercuri, 26 august 2009

Moby şi solistul Animal X se unesc împotriva încălzirii globale

apitala Suediei va găzdui joi un concert susţinut de Moby pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, la care participă mai mulţi ambasadori naţionali, printre care şi solistul formaţiei Animal X.

Comisia Europeană va organiza joi, la Stockholm, primul concert al campaniei “Play to Stop - Europe for Climate”, în parteneriat cu MTV Networks International, la care va participa şi vocea Animal X, Şerban Copot, preşedinte şi membru fondator al Asociaţiei Generaţia Verde, informează NewsIn.

“Europa are nevoie de tinerii săi. Conferinţa din decembrie de la Copenhaga, unde vor fi prezente 192 de ţări, prin reprezentanţii lor, la negocierile pentru viitorul omenirii, este o nouă treaptă în direcţia salvării planetei. Cheia luptei împotriva schimbărilor climatice o reprezintă dobândirea unor obiceiuri noi
. (...) Schimbă becul, opreşte apa şi ai pornit deja pe drumul evoluţiei.

Viitorul ne aparţine”, a spus Copot, care a fost desemnat ambasadorul campaniei în România.

Concertul va fi difuzat pe MTV şi pe Internet
, bucurându-se şi de prestaţia marelui artist Moby. Spectacolele “Play to Stop - Europe for Climate” fac parte dintr-o amplă campanie europeană, ce are ca scop implicarea cetăţenilor şi promovarea eforturilor Europei de a ajunge la un acord la Summitul ONU de la Copenhaga, din decembrie, privind schimbările climatice.

Europa s-a angajat
să reducă emisiile de gaze
cu efect de seră cu 20% faţă de nivelul din 1990, să sporească utilizarea energiilor regenerabile până la 20% din totalul producţiei de energie
şi să reducă consumul de energie cu 20% prin creşterea eficienţei energetice până în 2020. Următoarele concerte din cadrul campaniei se vor desfăşura pe 19 septembrie, la Budapesta, şi pe 7 decembrie, în Copenhaga.

Niciun comentariu: