luni, 10 august 2009

Steaua a fost amendata de Jandarmerie cu 100.000 de lei in urma incidentelor de la derby-ul cu Dinamo

andarmeria Capitalei a amendat clubul de fotbal Steaua Bucuresti cu suma de 100.000 lei
, prin concurs de contraventii conform Legii 4/2008, privind prevenirea si combaterea violentei in sport, dupa meciul cu Dinamo Bucuresti
, disputat vineri seara pe stadionul Ghencea, in etapa a 30-a a Ligii I la fotbal, informeaza un comunicat al Jandarmeriei, citat de NewsIn.
Clubul Steaua a fost amendat cu 50 mii de lei pentru nerespectarea organizarii si desfasurarii activitatii de asigurare
a ordinii si sigurantei spectatorilor in arena sportiva, conform legii organizatorul de competitii sau de jocuri sportive avand obligatia sa interzica afisarea in interiorul
arenei sportive a simbolurilor, sloganurilor ori textelor cu continut obscen, indiferent de suportul pe care acestea au fost inscriptionate.
De asemenea, clubul a fost sanctionat cu 50 mii de lei si pentru incalcarea obligatiilor care ii revin organizatorului cu privire la efectuarea accesului spectatorilor in arena sportiva, prin care se interzice accesul persoanelor aflate in stare vadita de ebrietate sau al persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice, arme si munitii de orice fel, faclii, torte, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, substante toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente.
Luand in calcul toate aceste aspecte, precum si consecintele ce pot decurge pe viitor, Jandarmeria Capitalei a facut o propunere catre Federatia Romana de Fotbal, de suspendare a stadionului din Ghencea.
In zilele urmatoare, pe baza imaginilor video puse la dispozitie, de clubul organizator, Jandarmeria Capitalei va identifica si sanctiona, conform legii, suporterii care au aruncat cu petarde si fumigene, precizeaza comunicatul.
In urma acestor fapte, Jandarmeria Capitalei a facut o propunere catre Federatia Romana de Fotbal, de suspendare a stadionului din Ghencea.
In minutul 6, fanii Stelei de la Peluza Sud au aruncat mai multe torte pe teren, acestea cazand in careul lui Matache. Pompierii au intervenit rapid si le-au scos de teren, insa, imediat dupa, stelistii au aruncat in sectorul rezervat fanilor dinamovisti, care le-au trimis inapoi. Tot in debutul partidei, fanii de la Peluza Nord a galeriei ros-albastre au aprins mai multe torte, pe care ulterior le-au aruncat in teren.
Steaua si Dinamo au remizat, vineri, scor 1-1, in derby-ul etapei a 30-a a Ligii I, iar in urma acestui rezultat Steaua a ajuns la 52 de puncte si se mentine momentan pe locul 4, in timp
ce Dinamo continua sa fie pe prima pozitie, cu 62 de puncte.

Niciun comentariu: