luni, 10 august 2009

Ion Craciunescu a refuzat sa primeasca din mainile lui Mircea Sandu distinctia oferita de FRF

Fostul mare arbitru international Ion Craciunescu a refuzat, luni, sa primeasca Ordinul de Merit in gradul Rubin din partea FRF, cu ocazia centenarului, motivand ca nu poate sa accepte aceasta distinctie "din mainile lui Mircea Sandu".
Federatia a intentionat sa ii ofere lui Craciunescu Ordinul de Merit in gradul Rubin pentru contributia sa adusa fotbalului. El a fost prezent la Adunarea Generala, a intrat in sala, dar dupa o discutie scurta cu Mircea Sandu a refuzat categoric sa primeasca distinctia din mainile acestuia, fiind huiduit de oamenii din sala.
La final, Craciunescu si-a motivat
gestul: "I-am spus presedintelui ca nu pot sa primesc premiul
din acele maini, care in urma cu doi ani mi-au ingradit posibilitatea sa fiu observator intern si international. S-a demonstrat ca a fost un abuz si o discriminare. Daca stiam ca voi fi premiat
, nu veneam, eu am fost invitat pentru festivitatea FRF. Era normal sa nu accept".
Federatia Romana de Fotbal a acordat doua tipuri de distinctii cu ocazia implinirii a 100 de ani de la infiintare. Ordinul de Merit in gradul Diamant a fost acordat, printre altii, lui Balaci, Andone, Boloni, Camataru, Danciulescu, Dobrin, Dumitrache, Hagi, Lacatus, Filipescu, Galca, Ilie Oana, Oblemenco, Sabau, Rednic, Rat, Gheorghe Popescu, Dumitru Dragomir, Ionut Lupescu, Mircea Sandu, dar si lui Tudor Vladimirescu, in varsta de 90 de ani, care este primul fotbalist din Romania care a semnat un contract de profesionist, cu Venus Bucuresti
.
Ordinul de Merit in grad Rubin a fost primit, printre altii, de Dembrovschi, Prunea, Rainea, Augustus Constantin, Alexandru Tudor, Alexandru Deaconu, Sorin Cartu si Rica Raducanu, care a fost cel mai aplaudat om din sala.

Niciun comentariu: