luni, 10 august 2009

Sacrificiu. Marius Avram o scapa pe Dinamo de depunctare, dar se ingroapa pe el

isputa de pe teren dintre Steaua si Dinamo a fost urmata de o alta, avånd ca subiect principal numarul cartonaselor galbene acumulate de Lucian Goian.

Oficialii gruparii din Ghencea au vrut chiar sa conteste dreptul de joc al fundasului dinamovist, pe motiv ca ar fi trebuit sa fie suspendat, insa au renuntat la idee dupa ce au verificat rapoartele de joc ale meciurilor disputate de formatia din Soseaua Stefan cel Mare. Oficialii dinamovisti s-au speriat pentru posibila eroare, insa au facut rost de o hartie oficiala de la Liga Profesionista, conform careia Lucian Goian a acumulat numai trei cartonase galbene in acest sezon. Conform informatiilor neoficiale, bazate pe casetele tehnice de la meciurile liderului, Dinamo putea pierde trei puncte din cauza ca l-a folosit pe Lucian Goian, desi acesta trebuia sa fie suspendat pentru cumul de cartonase galbene. Fundasul „cainilor” ar fi fost avertizat de cinci ori, in etapele a 15-a (min. 55), a 21-a (min. 80), a 25-a (min. 69), a 27-a (min. 45) si a 29-a (min. 64), fara a ispasi vreo runda de suspendare, asa cum prevede regulamentul sa se intample la patru „galbene” acumulate. Totusi, Goian cel mic nu a fost trecut insa in rapoartele de joc decat cu trei avertismente, toate incasate in retur, cu Gloria Buzau, Farul si Otelul. Unul dintre meciurile in care nu a fost trecut in foile de joc ale arbitrilor cel din tur dintre Dinamo si Unirea Urziceni. Arbitrul acelui joc, Marius Avram, a declarat: “Nu l-am avertizat atunci pe Goian, desi atunci cand am revazut meciul, noi am observat ca ambii comentatori ai jocului au spus ca eu i-am dat cartonas lui Goian. Nu este adevarat! Atunci, eu l-am avertizat pe Ropotan, Goian era si el langa fotbalistul accidentat de la Urziceni si probabil ca de aici a plecat confuzia”. Confuzia exista in continuare, pentru ca, daca spusele lui Avram sunt adevarate, atunci de ce nu i-a aratat si al doilea „galben”, deci implicit „rosu”, lui Ropotan, deoarece dinamovistul avea un avertisment luat in prima repriza?!? Vina este impartita, de aceasta data, intre arbitru si observator. Totusi, conform informatiilor publicate la acea vreme in presa, delegarea lui Ioan Muresan ca
observator i-a scos din sarite pe sefii Unirii. Ialomitenii îl considerau pe fostul asistent drept omul de casa
al „câinilor“, aducand ca argument faptul ca în 2003, cand era tusier la meciul Dinamo – Astra, din semifinalele Cupei, el a anulat ploiestenilor doua goluri perfect valabile pentru ofsaiduri inexistente. Mai mult, înainte de a se retrage, Muresan a fost surprins carând sticle cu vin în autocarul ros-albilor!

„Si eu am numarat cartonasele galbene ale lui Lucian Goian si ies cinci, dar important este ce e trecut în raportul observatorului, în raportul arbitrului si în evidenta Ligii. Cei mai îndreptatiti sa faca un demers în acest sens sunt cei de la CFR Cluj si cei de la Steaua, care si-ar dori o pozitie superioara în clasament”.(Gheorghe Chivorchian, presedinte FC Timisoara)

Niciun comentariu: