miercuri, 26 august 2009

UEFA va judeca marti soarta echipei Dinamo

Uniunea Europeana de Fotbal a anuntat ca va judeca marti soarta echipei Dinamo Bucuresti
, ai carei fani au patruns pe terenul de joc
in finalul meciului cu formatia ceha Slovan Liberec, disputat joi seara pe stadionul din Soseaua Stefan cel Mare, in cadrul primei manse a playoff-ului Europa League, potrivit Agerpres.

Arbitrul austriac Thomas Einwaller a pus capat jocului in minutul 88, la scorul de 2-0 in favoarea oaspetilor, temandu-se pentru siguranta jucatorilor, dupa ce un grup de suporteri de la peluza "Catalin Haldan" a stadionului Dinamo a rupt gardul despartitor, patrunzand pe gazon.

Comisia de disciplina a UEFA urmeaza sa se intruneasca intr-o sedinta de urgenta, marti, pentru a analiza acest caz, sanctiunea pe care o risca Dinamo mergand de la pierderea meciului la masa
verde (0-3) si excluderea din actuala editie a Europa
League pana la suspendarea pe o perioada de trei ani din competitiile europene. Meciul retur dintre Slovan si Dinamo este programat joi, 27 august, la Liberec.

La inceputul acestei
luni, UEFA a dictat o sanctiune de doua meciuri cu portile inchise impotriva echipei Steaua Bucuresti, careia i-a aplicat si o amenda de 30.000 euro, pentru un banner jignitor afisat de fanii gruparii din bulevardul Ghencea la partida de pe teren propriu cu formatia maghiara Ujpest Budapesta, din turul 2 preliminar al Europa League. In cursul acestui meci, unul dintre suporterii clubului Steaua a patruns pe gazon, fiind retinut si evacuat de catre fortele de ordine.

Niciun comentariu: